Κυριακή 3 Απριλίου 2016

6o Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Κέρκυρα-Απρίλιος 2016

Το σχολείο μας και αυτή τη χρονιά συμμετέχει στο 6o Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο γίνεται στην Κέρκυρα 6 &7 Απριλίου 2016. 

Στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής οι μαθητές δούλεψαν ομαδικά και παρουσίασαν τα παρακάτω θέματα.

Τα 4 στοιχεία της φύσης. Αέρας, Νερό, Γη, Φωτιά

Τα 4 στοιχεία της φύσης τα έχουμε κι εμείς μέσα στο σώμα μας. Ο αέρας είναι στα πνευμόνια μας και δημιουργείται με την ανάσα μας. Το νερό ρέει μέσα στο σώμα μας καθώς το 72% του σώματός μας καλύπτεται από αυτό. Η γη είναι το ίδιο μας το σώμα και η φωτιά μας είναι ο κύριος λόγος που ζούμε, δηλαδή η ψυχή μας.
Το Scratch είναι ένα γραφικό περιβάλλον προγραμματισμού που αναπτύχθηκε από το MIT Media Lab και εμφανίστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2007. 

Πειραματιστήκαμε ! Δημιουργήσαμε ! Φτιάξαμε τα δικά μας σενάρια!

Εργασίες στο scratch

  • Ο Giga μετά το ταξίδι του για να πιάσει τον μοχθηρό Darth-Evil που έχει καταστρέψει δεκάδες πλανήτες, επιστρέφει στο σπίτι του (Φεγγάρι), με αιχμάλωτό του τον Darth-Evil στο διαστημόπλοιο.  
  • https://scratch.mit.edu/projects/103949593/
  • Scratch game.....created by Demos and Nikos
  • https://scratch.mit.edu/projects/103995133/
  • Το μίσος δεν αντιμετωπίζει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί. - Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
  • https://scratch.mit.edu/projects/102444948/
  •  το φημισμένο μαγικό τετράγωνο του Alexander Durer, όπου σε κάθε στήλη,γραμμή και διαγώνιο θα σχηματιστεί ο αριθμός 34 
  • https://scratch.mit.edu/projects/102445177/
Τίτλος έργου: Minecraft Blender Animation
Είναι ένα 3D animation το οποίο δημιουργήθηκε σε αυτό το πρόγραμμα ονομαζόμενο "Blender". To Blender αποτελεί μια open source εφαρμογή για τον σχεδιασμό τρισδιάστατων αντικειμένων και περιβαλλόντων. Διανέμεται δωρεάν. 

Για την δημιουργία του χρειάστηκαν πολλές ώρες δουλειάς. Βασίζεται πάνω στο γνωστό ηλεκτρονικό παιχνίδι "Minecraft" και σκοπός του project αυτού είναι η απόδειξη ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να δημιουργήσεις αυτό που θες όσο περίπλοκο και αν είναι αν έχεις την υπομονή και την επιμονή. " Δείτε εδώ το έργο μας. Και εδώ το  making of. 

Παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του σχολείου μας 


με movie maker


Η ομάδα μπάσκετ  κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση στα σχολεία των Ιονίων Νήσων.



Παρουσίαση του Deep WEB (Power Point)

Το deep web είναι ένας πολυχρησιμοποιημένος όρος ο οποίος απλά σημαίνει: υπολογιστές με τους οποίους δεν μπορείς να συνδεθείς κανονικά. Είναι δίκτυα μπλοκαρισμένα από το υπόλοιπο internet με κάποιον τρόπο. Οι περισσότεροι χρήστες μπαίνουν στο deep web με το TOR. Το TOR είναι ένα πρόγραμμα το οποίο κρυπτογραφεί  το traffic, έτσι ώστε να μην μπορεί να διαβαστεί και εξουσιοδοτεί τα δεδομένα σε τρεις τουλάχιστον υπολογιστές.


και σε slideBoom


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου